Alle ledere i fokus hos Nets

 

Vi skal styrke ledernes kommunikation. Sådan lød udfordringen i det daværende PBS – nu Nets – da Kommunikation, HR og topledelsen i 2008 gjorde status over forretningsprocesserne.

 

Grib ordet

”Vi besluttede os for, at Kommunikationsspejle alle ledere”, fortæller Pernille Kylling, Vice President, Communications.  ”Grib ordet, blev navnet på den proces, der satte fokus på ledernes kommunikation i hverdagen , og vi valgte fra start at gøre indsatsen meget synlig med intern kommunikation på alle platforme. På den måde sikrede vi, at alle var klar over, at vi mente det alvorligt”.

 

Grib ordet omfattede blandt andet en introduktion til selve processen, to målinger af hver leder, feedback og enkle værktøjer, som lederne kunne bruge i dagligdagen.

 

Kommunikationsaftaler forpligtede alle

Et centralt element var også, at alle ledere indgik en kommunikationsaftale med deres medarbejdere. I denne aftale forpligtede både leder og medarbejdere sig med indsatser til at optimere kommunikationen i den enkelte afdeling, ligesom ønsker til kommunikationen i hverdagen blev forventningsafstemt.

 

Et målbart kompetenceløft

"Processen gav os et målbart kompetenceløft i forhold til ledernes kommunikation. Og vi kunne mærke forandringen allerede fra dag 1: Lederne tog udfordringen op og fik sat fokus på deres kommunikation, og vi fik som kommunikationsfolk noget mere at se til", uddyber Pernille Kylling.

 

”Kommunikationen blev styrket overalt. Lederne blev bevidste om, at kommunikation ikke blot handler om, at stille sig op på en ølkasse eller føre ordet på et afdelingsmøde, men i lige så høj grad, hvordan man begrundede opgaver og prioriteringer i hverdagen og fik det perspektiveret til virksomhedens overordnede strategi".

 

Fokus på flow af viden

"I kommunikationsafdelingen satte vi fokus på at gøre lederne til en central kommunikationskanal og udarbejdede blandt andet nyhedsbreve til lederne, som gav en status på plan og mål for virksomheden".

nets
nets

 

Nets er et resultat af en fusion mellem det danske PBS og den tilsvarende norske virksomhed, BBS.

 

Nets er blandt de største virksomheder i Nordeuropa på markedet for betalings-kort, betalingsløsninger og informationsudveksling. 

 

Med 2.096 medarbejdere i Skandinavien og stærke ambitioner, er effektiv lederkommunikation et centralt fokusområde i organisationen.